Monday, April 12, 2010

Uusia alkuja eli maata näkyvissä
















Virkattu lintu esitteli kuvan t-paidoista leikatuista vyyhdeistä, joista oli tulossa matto. Kuva palautti mieleen vuosien takaisen
matonkuteista virkatun kassin, mutta kun kaikenlaista muutakin on meneillään päätin pidättäytyä niissä.
Toisin kävi - niinkuin usein käy.
Otin oikotien ja revin kankaista 2 - 3 sentin suikaleita.
Nyt on sitten lähes koko kangasvarastoni repimisuhan alla-
kolmellakaan metrillä ei pitkälle virkaten pötki.















Matto tästäkin on tulossa ( kassista tulee turhan painava )
ja nimikin sillä on " Kolme aurinkoa ja kuu "















Vuosien takaisen tutun satunnainen ? tapaaminen johti siihen,
että minusta tuli ennestään tuntemattoman ihmisen palstaystävä
eli minulla on nyt "kuntosalikortti" Juorumäen Gymiin (kuva yllä)
Hyvästi elämä sohvaperunana ja tervetuloa palsternakat, nauriit, hajuherneet, kosmoskukat, merinäköala ja kastemadot !

Iloista keväistä viikonloppua toivottaen

5 Comments:

Blogger Kirjailijatar said...

Sinä olet siis palstaviljelijä? Minä olen onneton viljelijä, laiska ja saamaton. Niinpä en viljelekään muuta kuin ruohosipulia ja jotain hassua. Puut ja pensaat onneksi selviää omillaan.

Älä nyt kaikkia vaatteitasi silppua :) Vaikka tuosta virkkuusta onkin tulossa kivan näköinen.

8:09 AM  
Blogger Melita said...

Hei Kirjailijatar,
Minusta tulee tänä kesänä palstaviljelijä monen vuoden tauon jälkeen kun aikoinaan luovuin palstastani kun ihan mahdoton homma yhdelle.Yllättäen ilmaantui mahdollisuus saada puolikas palstasta ihan läheltä ja olen tosi innoissani.Ruohosipulia minäkin ja kukkia ja palsternakat kuulema kasvavat siinä maassa hyvin.Kuten kuvasta näkee niin hommia riittää- se on se pohjustustyö.
Vaatteet eivät ole vaarassa :) ja olen tullut järkiini muidenkin kankaiden osalta.Tähän on tulossa kolme isoa pyörylää ja yksi pieni.

9:49 AM  
Blogger Hilja said...

Mun siskolla ja veljellä on ollu parina vuonna yhteinen palsta. Se on kyllä rankkaa hommaa varsinkin jos sattuu kuiva kesä, kovasti on kastelemista, ja vesikin piti kantaa jonkun matkan päästä. Kuntosali tosiaan ja hyötyliikuntaa parhaimmillaan!

Mua kyllä harmittaa vaan se kun sieltä varastetaan niin paljon. Kerran oli viety perunat maasta, vastaistutetut samettiruusut ja sit vieläpä sellanen mun siemenestä kasvattama kurkkuyrtti, jolla siis ei ees oo juuri mitään "arvoa", kun ei se oo kovin koristeellinen eikä siitä käytetäkään kun pienet kukat. Kummallisia on ihmisten varasteluntarpeet! (Ennemmin sit jo melkein toivois että menis vaikka pupujen ruuaksi...)

Mut tsemppiä sinne raivaustöihin, jospa sinne tästä kohtapuoliin jo pääsis hommiin kun näin lämmintä on ollu.:)

11:03 AM  
Blogger Flicka said...

Voi kun tulin niin hyvälle mielelle tämän postauksen luettuani! Oikein ihanan aurinkoista kevättä Melita! :) Pölypilven takia saan nauttia siskoni seurasta muutaman ylimääräisen päivän, sekin on tosi mukava juttu :) Hyvät viikonloput ja terkkuja kastemadoille! ;)

1:22 AM  
Blogger Melita said...

Hei Hilja,
Totta on, että viljelmät kaupunkien liepeillä herättävät monissa sen pimeän puolen.Itse pidin palstaa samaisella Juorumäellä 13 vuotta ja sinä lauantaina kun kaikki oli hehkeimmillän kiersin palstan kautta klo 9 uimaan ja kun iltapäivällä klo 5 lähdin kastelemaan kohtasi melkoinen näky.Joku oli päivän aikana vetänyt viikatteella matalaksi koko palstani 20 sentin korkeudelta ja jättänyt kaiken kuihtumaan.Jatkoin vielä kaksi vuotta tämän jälkeenkin.
Nyt on viljeltävänä palstan puolikas ja olen tosi innoissani - jo ihan kuntoilun vuoksikin.

Hei Flicka,
Minäkin olen todella iloinen tästä yllättävästä käänteestä ja sinäkin varmasti kun saat viipyä sissin luona oletettua kauemmin.Kyllä tuhkapilvi kertoo siitä, mitä me ihmiset olemme unohtaneet..

12:09 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

website hit counters
free web counters