Tuesday, September 07, 2010

Mutantteja metsissä


Etsiessäni 90-luvun valokuvilla varustettua sienikirjaa löysin hyllystä Wsoyn 1959 julkaiseman Sienet värikuvina-kirjan.
Alkuperäisteos on ruotsalainen ja Edgar Hannewaldin kuvittama.

3 Comments:

Blogger arleena said...

Minusta sienien kuvitus (käsin) on hieno. Taitavasti tehty.
Tosin voihan niitä katsella sillä toisellakin tavalla ja sienistä tulee möykkyjä.

5:23 AM  
Blogger Hilja said...

Noi tuollaset vanhat piirroksin kuvitetut kasvi-, sieni-, eläin- tms. kirjat on hienoja. Aika hurjan näkösiä kyllä sienet!

Kysyit niistä valkosista kuppisienistä siellä mun blogin puolella, mut en mäkään kyllä tiiä mitä ne on. Niitä on täällä tosi paljon, melkein ainoita sieniä mitä onkaan, metsät on ihan tyhjät sienistä. Ja noi kasvaakin kaupunkimaisemmissa paikoissa. Töihin oli joku tuonu tänään kehnäsieniä, ne näyttää kyllä pikkusen noilta mut en sit tiiä. Kehnäsienetkin on kuulemma hyviä ruokasieniä, mut en mä ole niitä ikinä syönyt, enkä oo niitä tuntenutkaan ennen tätä. Ja ne näytti musta aika myrkkysieniltä jotenkin...

12:19 PM  
Blogger Melita said...

Hei Arleena,
Kuvat ovat hienosti maalattu, mutta vaikeasti tunnistettavissa - mielestäni.

Hei Hilja,
Sieniä kyllä on - oltiin ystävän kanssa eilen metsässä ( ystävällä auto ja suuntavaistokin toimii ) ja löytyi paljon jopa herkkutatteja mustikan varpujen seasta.Minäkin näin ekan kerran eilen kehnäsienen - en kyllä olisi osannut poimia jos ei olisi esitelty ja toiseen uuteen tutustuin eli limanuljaskaan, jota en myöskään ole koskaan poiminut mutta erinomainen ruokasieni kerrottiin- miten sille onkin annettu noin halveeraava nimi ?

2:06 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

website hit counters
free web counters