Wednesday, January 06, 2010

Palvelukseen halutaan . . . t ä y d e l l i n e n

"Ihmissuhdemarkkinoilla " ja aivan erityisesti työmarkkinoilla
on huutava pula täydellisistä.
Rakas ystäväni - mielestäni täydellinen - etsi ystävää deittisivujen kautta ja tapaamisilla sai kuulla- ennenkuin kahvi oli kupissa ehtinyt jäähtyä että " nyt ei oikein nappaa " tai
" et kyllä ole ihan 100 % sitä mitä haen "

Kandee olla sataprosenttia - ehdottomasti.

Tein aamulla inventaariokäynnin lankakaapille ( 1 hylly ) ja löysin 90-luvulla ostamani Novitan Cottonella-langat - siinäpä täydellinen lastenneulelanka, pitää värinsä sekä muotonsa pesussa eikä kutita - ei enää valmisteta.
Ai niin Novitasta puheenollen...
Näin 3.12. heidän hakevan asiakaspalveluhenkilöä
( hyllytys, myynti, neuvonta ja postitus)
Helsingin myymälään - hakuaika päättyi 4.12.
Olen ollut koko työikäni asiakaspalvelussa ja neulomisesta tiedän lähes kaiken, joten pidin itseäni vakavalla naamalla otettavana hakijana. Työvoimatoimisto kehoittaa soittamaan ja kysymään "miten minulla menee tämän hakemisen kanssa " ja niin sitten tein. Sain kuulla, että haastattelut aloitettu enkä ole kutsuttujen listalla. Vaan eivät ne muutkaan hakijat kelvanneet, koska hakuaikaa jatkettiin 18.12. ja sitten vielä 4.1.2010 asti.

Minun tapauksessani oli kysymys ehkä ikärasismista,
mutta mikäköhän niissä muissa ei napannut ?

12 Comments:

Anonymous Anonymous said...

oletko kuinka vanha...? kuvastasi ja muustakin päätellen et kovin, kuin joku 17/18 mutta kuitenkin vaikutat yli 20 vuotiaalta...?!

4:09 AM  
Blogger Hilja said...

Tutunnäköstä lankaa, muistan ton merkin. Noista saisi jonkun hienon kirjoneuleen kesäksi?

Kylläpä on tylyä nykyään... Mä en kyllä ymmärrä tota ikäjuttua ollenkaan. Luulisi että osattais arvostaa kokemusta ja ammattitaitoa. Ja nuoret on häilyväisiä, ei ne niin vaan pysy yhdessä paikassa tai ammatissa...(omasta kokemuksesta vaan puhun...)
Novitalaiset ei tiedä mitä menetti ja joku muu paikka vielä nappaa sut!

7:09 AM  
Blogger Melita said...

Hei Anonyymi,
Hieno homma ! Erään tekemäni testin mukaan henkinen ikäni on 14 eli sama kuin Benny Hillillä.Passia lukiessa ymmärrän, että olen jo jokuaika sitten ohittanut sen työelämän ikärasismi-iän, joka lehtitiedon mukaan nykyään on noin 40 !!

Hei Hilja,
Lanka on todella täydellinen myös kesäiseen kirjoneuleeseen kun ei veny niinkuin puuvillalangat yleensä.
Tuo työpaikkajuttu ei harmita enää ollenkaan, mutta kertoo ikävällä tavallasiitä mitä 200 000 työtöntä voi yritysten "päässä" saada aikaan ja sinkkujahan on moninkertainen määrä !

8:44 AM  
Blogger arleena said...

Minä olin lukevinani jostain, että nyt alkaa ns vanhemman väen työkokemuksella olla kysyntää jopa eläkeikään ehtineilläkin.

Olenkin aina ihmetellyt miten se työkokemus ei kelpaa vain ikä ratkaisee.
Sanottanhan sitä, että kokemus on valttia ja työ on paras opettaja.

Onnea sinulle Melita tälle vuodelle, myös työpaikan löytymisessä.

9:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

nohuhhuh! enpä olisi heti arvannut. siis ei pahalla.. vau! :DDD

1:23 AM  
Blogger Flicka said...

Työelämän matematiikka ei ole kovin loogista. Pitäisi olla muodollisesti pätevä, eli siis korkeasti koulutettu mutta myös työkokemusta pitäisi löytyä, maisterin paperit pitäisi saada alle 25-vuotiaana, missä välissä ehtii opiskella ja hankkia työkokemusta? Sitten jos elelee valtion tuilla niin ei saa käydä töissä tiukkojen tulorajojen takia eli millä ihmeen tavalla sitä työkokemusta pitäisi kartuttaa? Vapaaehtoistyöllä? Ja sitten kun sieltä kauppiksesta tai jostain valmistuu niin sitten oman alan työntekijöitä onkin liikaa ja sitten pitäisi mennä takaisin kouluun opiskelemaan jotain muuta ja samalla hankkia sitä uuden alan työkokemusta ja kun sitten saa toiset maisterin paperit käteen niin onkin jo liian vanha tai ainakin lastenhankintaiässä ja eihän kukaan työnantaja silloin halua palkata mua kun jään kuitenkin parin vuoden sisällä mammalomalle ja sitten kun lapsi tai lapset on tarpeeksi vanhoja menemään tarhaan niin oonkin jo ihan ulkona työelämästä ja mitä vittua sitten pitäisi tehdä??? Ja jos oikein surkeasti käy niin ei kukaan mies mua huoli kun oon niin keskittynyt uraani ja sitten oonkin jossain hyvässä työpaikassa mutta ihan yksinäinen kun en osaa puhua muusta kuin työasioista eikä mulla sitäpaitsi edes ole vapaa-aikaa kun teen 14 h töitä päivässä!!! Ja sit pitää kohottaa kuntoa käymällä salilla ja juosta mani-ja pedikyyreissä kosmetologilla niin ei jumalauta ole aikaa edes parhaalle kaverille tai edes omille vanhemmilleen!!! Ellei niiden kanssa sitten puhu handsfreessa samalla kun matkaa töihin ja lukee päivän tärkeimmät uutisotsikot ja vetäisee aamukahvin huiviin. Vatsahaavaan ja stressiin me kaikki länsimaalaiset tullaan kuolemaan...

10:35 PM  
Blogger Melita said...

Hei Arleena,
Tuo saattaa olla totta, mutta epäilen että nyt kun on niin paljon työttömiä mistä valita niin otetaan mielummin se nuorempi.Kuten tuossa totesin ei tämä juttu mua oikeasti yhtään haemita (enää) - halusin vain ottaa asian puheeksi siis tämän virheettömyyden / täydellisyyden vaatimuksen.Saman huomaa ruokakaupan hedelmä/vihannestiskeillä - omena/appelsiini/tomaattivuorien äärellä käännellään jokaista ettei yhtään ylimääräistä pilkkua näy ja jos näkyy se heitetään takaisin.Koko elämänsä jonkinsortin köyhänä eläneelle tällainen puistattaa.

Hei Anonyymi,
Tattis :)

11:20 PM  
Blogger Melita said...

Hei Flicka,
Näin se menee ja monet varmasti menevät tähän vaatimuskaruselliin mukaan, mutta vauhtihan vaan kiihtyy ja itselle asetetut vaatimukset vain kasvavat.Itsekin olen nähnyt tämän kaiken selvästi vasta työttömäksi jouduttuani - ei näitä asioita töissäollessa ehtinyt analysoimaan eikä ehkä ollut tarvettakaan kun " hyvinhän tässä menee-enpä ainakaan ole mikään luuseri"

11:28 PM  
Blogger Una said...

Oi...

Mulle sanottiin eräässä työpaikassa, että heillä pitää paneutua työhön 120 prosenttisesti...
Työpaikka olisi ollut puhelinmyyntityötä... =)

Mua ei valittu. =)
Mulla ei ole antaa kai edes sataa prossaa...

3:27 AM  
Blogger Melita said...

Hei Una,
Kyllä tässäkin tapauksessa oli ihan siunaus kun ettet tullut valituksi-jos se noin alkaa niin yhtä kyykyttämistä se olisi ollut...

10:03 AM  
Anonymous Kutuharju said...

Aika käsittämätön yhtälö on sekin, että usein yt:t aloitetaan vetämällä viiva 50 ikävuoden kohdalle ja sen ylittäneet - pihalle siitä! Ja sitten vielä taivastellaan miten kukaan ei pysy töissä eläkeikään asti. Ja eläkeikää pitäisi hiisi vieköön vielä korottaa, jos ei ole töitä edes nelikymppisille nuorille, miten niille mummoille ja papoille joille ei eläkettä heru ennen kuin 70 täyttää (tai jotain muuta ihan absurdia). Mää en tajuu enää mitään.

12:11 PM  
Blogger Melita said...

Hei Kutuharju,
Mäkään en tajua tätä ollenkaan - en sitten yhtään enkä sitä ettei tätä puolta oteta missään julkisissa eläkeikäkeskusteluissa puheeksi ollenkaan - en tajua -en !

1:51 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

website hit counters
free web counters