Thursday, July 02, 2009

Pyramiideja ja paskaa
Huomasin tänä aamuna, että moni kiintiö alkaa jo olla täynnä. Mielessä oli jo heti herätessä eilinen dokumentti Bernard Mardoffista ja sitten erehdyin katsomaan erästä blogia, jossa en aikoihin ole vieraillut ja sieltä löytyi minulta suoraan lainattu päivitys ja tuplasti kommentteja...
Hienoahan se on, että saa olla inspiraation lähteenä, mutta niinä kertoina kun itse olen käyttänyt muita inspiraation lähteenä olen kuitenkin osannut siitä kertoa ja laittaa linkinkin.
Eniten kuitenkin vaivaa eilinen dokumentti ja viime aikaiset uutiset.
HALOO !!!
Jos joku tulisi minulle ehdottamaan, että jos sijoitan 100 / 1000 / miljoona euroa niin hän kohtuullista korvausta vastaa muuttaa sen 500 / 5000 / 5 miljoonaksi euroksi niin kyllä se saisi moraalini ja omantuntoni täyteen valmiustilaan. Kenen rahoja silloin tililleni tipahtaisi - takuulla jonkun itseäni köyhemmän ja olisiko se sitten ookooo jos voisin vaikka mennä ja ostaa sen näkemäni 3500 euron käsilaukun ja pojallekin uusia romppeita.
Vaan ei olisi, mutta tuhannet ihmiset ottivat ne rahat vastaan vaikka 100 varmasti tiesivät, ettei se raha heille oikeasti kuulu. Eilisessä dokumentissa yhteistyökumppani istui penthouse-asunnossaan auringon laskiessa kaupungin yllä surren sitä, että oli joutunut luopumaan 1500 neliön kodistaan.
Bernard Mardoffia kutsuttiin dokumentissa hirviöksi ja tuomio 150 vuotta vankeutta.
Itse antaisin hänelle mitallin kaikkien ahneiden paskiaisten palauttamisesta maan pinnalle ja 50 eniten rahojaan sijoittanutta voisivat saada 3 vuotta jokainen. Hirviö-rintanappi kuuluu edelleen mielestäni eniten Jammulle ja sille isälle, joka raiskasi omaa tytärtään yli 20 vuotta ja sai VAIN elinkautisen.

Paskasta ei saa konvehteja eikä maailmasta kaunista ja viatonta, vaikka kuinka sellaisen maailman haluaisin pojalleni jättää..

7 Comments:

Blogger Flicka said...

You go girl

11:32 AM  
Blogger Melita said...

Hei Flicka,
Kiitos kommentistasi !
Niin - ei täällä blogeissa ole ollut tapana kommentoida jos ollaan eri mieltä, mutta ettei edes yhtä anonyymia kommenttia- olen pikkasen pettynyt..

2:23 AM  
Blogger Una Reinman said...

Kirjoitat kyllä täyttä asiaa.


Mutta maailma on juuri tällaista:
raha ratkaisee.

Suuremman tuomion saa, jos kohtelee rahaa kaltoin, kuin ihmisyyttä...

3:30 AM  
Blogger Melita said...

Rakas Una,
Tämä Mardoffin dokumentti sai kyllä jotain läikkymään päässä yli ja sana talouskasvu on jo vuosia ollut mielestäni suomen kielen rumin sana. Niin se todella on, talousrikoksista annetaan tuplasti kovemmat tuomiot kuin rattijuoppojen aiheuttamista murhista tai ylipäätänsä ihmiseen kohdistuvasta väkivallasta oli se miten julmaa tahansa.

4:05 AM  
Blogger Flicka said...

Tuli vain mieleen kun pikkuisen olen tuohon oikeustieteeseen perehtynyt, että kun talousrikollisilta kielletään elinkeinon harjoittaminen, eläinrääkkääjille voidaan langettaa eläintenpitokielto ja rattijuopoilta ottaa ajokortti ja/tai auto pois niin insestiin syyllistyneiltä varmaan pitäisi kieltää lasten hankkiminen. Madoffin jutussa minua naurattaa taas tämä muutamien valtioiden oikeuskäytäntö: miksi langettaa 150 vuotta vankeutta 71-vuotiaalle henkilölle?

10:29 AM  
Blogger tuike said...

Minä en nähnyt dokumenttia, mutta aika usein koen sellaisen tunteen, että tahtoisin erakoitua jonnekin, elää pientä ja vaatimatonta elämää. Tuntuu nimittäin, että koko maailma(melkein)menee sellaiseen suuntaan, ettei halua olla siinä mukana. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että joku menestyy taloudellisesti tai muuten elämässään, mutta on asioita, joita on vaikea hyväksyä. Jotkut liittyvät esim. sellaisiin asioihin kuin hyvinvoinnin lisääntymiseen ja sitä kautta tulleeseen "keinotteluun", jossa halutaan päästä mahdollisimmnan helpolla. Toisten työnteon kustannuksella.

2:35 AM  
Blogger Sari said...

"Bernard Mardoffia kutsuttiin dokumentissa hirviöksi ja tuomio 150 vuotta vankeutta.
Itse antaisin hänelle mitallin kaikkien ahneiden paskiaisten palauttamisesta maan pinnalle ja 50 eniten rahojaan sijoittanutta voisivat saada 3 vuotta jokainen."

;oD ;oD Nauratti oikein ääneen; juuri näinhän se on!

9:47 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

website hit counters
free web counters